2 Keer spitskoolstamppot
Op deze pagina twee leuke stamppotideetjes die we in samenwerking met Marissa van Smaakboot hebben ontwikkeld!
Stamppot spitskool en prei
Ingrediënten
- 5 middelgrote aardappelen
- ½ spitskool
- 1 dun preitje
- 2 eetlepels roomboter
- half pakje crème fraîche
- zout en peper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen voor de stamppot spitskool met prei en kook ze. Snij de spitskool heel klein. Snij de prei in dunne ringetjes. Roerbak de groentes heel kort in de roomboter. Stamp de aardappelen, vermeng met de half rauwe groenten, crème fraîche en maak de stamppot spitskool met prei op smaak met peper en zout. Serveertip: combineer met vis in een mosterdsaus.
Stamppot spitskool met champignons en kerrie
Ingrediënten
- 5 middelgrote aardappelen
- ½ spitskool
- ½ bakje champignons
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteentje
- 200 gram rookspekjes
- ½ theelepel kerrie
- zout en peper
- boter
Bereidingswijze
Schil de aardappelen voor de stamppot spitskool met champignons en kerrie en kook ze. Snipper de ui en fruit deze met de kerrie in de boter. Snij de spitskool klein en de champignons in plakjes. Roerbak eerst de kool, vervolgens de champignons en een uitgeperst teentje knoflook mee met de ui. Stamp de aardappelen en meng met het groentemengsel. De stamppot spitskool met champignons en kerrie op smaak maken met zout en peper.
Serveertip: combineer met oosterse krokante kip.