Spitskool wokken

Wokken met spitskool

Spitskool is een heerlijke groente van eigen bodem die rijk is aan ijzer en vitamine C. Je kunt spitskool op verschillende manieren voorbereiden. Een snelle en makkelijke manier om een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten is de spitskool wokken.

Spitskool wokken

Wokken is een van oorsprong aziatische kooktechniek die de afgelopen jaren in populariteit is toegenomen. Een wokgerecht bestaat meestal uit kip, vis of vlees dat gezamenlijk met verschillende soorten groenten op hoge temperaturen in een wokpan wordt voorbereid. Spitskool wokken kun je gemakkelijk thuis in eigen keuken doen.

Spitskool wokkenIngrediƫnten en aanwijzingen voor het spitskool wokken

Spitskool smaakt erg lekker met stukjes kipfilet, biefstuk of met garnalen. Je kunt er ook stukjes ui, paprika, knoflook, mais en/of wortel aan toevoegen. Om de spitskool in stukjes te snijden, halveer je deze in lengte en vervolgens haal je de harde stronk eruit. Vervolgens snij je de spitskool in hapklare stukjes. Gezamenlijk met de andere ingrediƫnten doe je alles in een wokpan met (wok) olie en wok je alles op hoog vuur gaar.

Vervolgens kun je er woksaus naar smaak toevoegen, zo eenvoudig is spitskool wokken. In een korte tijd zet je een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel.