Spitskool roerbakken

Spitskool in de roomboter

Spitskool is één van de smakelijkste koolsoorten en de spitskool roerbakken bijvoorbeeld kan op meerdere manieren. Tegenwoordig koken we de groenten niet meer zo als onze moeders dat deden. De moderne kok of kokkin roerbakt en stoomt meer. Op deze manier gaan er minder waardevolle voedingsstoffen en mineralen verloren en de gerechten zijn vaak nog sneller klaar ook. Hieronder de beschrijving van spitskool roerbakken in de roomboter.

Ingrediënten voor spitskool roerbakken

  • 1 kleine spitskool of 1 pak voorgesneden spitskool
  • flinke klont roomboter – grasboter is de beste optie!
  • zout en witte peper
  • eventueel een klein beetje suiker

Spitskool roerbakken

Bereidingswijze

Snij, indien u een hele kool heeft, de spitskool klein. Zet een bakpan met dikke bodem op een warmtebron met de roomboter. Als de roomboter gesmolten is voegt u de spitskool toe. Zet nu de warmtebron hoger. Doet u dit eerder, verbrand uw boter. Vervolgens de spitskool roerbakken tot hij beetgaar is. Proef tijdens het spitskool roerbakken, het gerecht af op bitterheid, indien de spitskool een beetje bitter is voegt u een klein beetje suiker toe.

Een zoete smaak heft de eventuele bittere koolsmaak op, glutomaat is erg populair. Het gerecht vervolgens verder op smaak maken met het zout en de witte peper. Lekker bij gebakken aardappeltjes.