Spitskool met gehakt

Ovenschotel

gehaktSpitskool met gehakt is erg lekker. Wanneer je spitskool met gehakt maakt, kan dit op verschillende manieren. Hieronder volgen twee voorbeelden. Spitskool met gehakt als ovenschotel is makkelijk te maken. De spitskool kun je het beste van tevoren een paar minuten koken of wokken, net wat je zelf het lekkerst vindt.

In een andere pan kook je een paar minuten aardappelschijfjes. Het gehakt rul je in een koekenpan. Voor de smaak kun je zowel aan de spitskool als aan het gehakt wat ui en knoflook toevoegen. Kruiden doe je naar eigen smaak. Verdeel de aardappelen, spitskool en het gehakt in laagjes in een ingevette ovenschaal. Schenk eventueel nog wat saus over het gerecht of strooi er wat geraspte kaas overheen. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven.

Ben je vegetariƫr? Dan kan je tegenwoordig zeker ook heel wat goede vegetarische gehakt-alternatieven vinden. Op deze website kan je een leuk overzicht vinden van de beste opties die je in Nederland kan krijgen.

Wraps

Om spitskool met gehakt te maken voor wraps, rul je het gehakt in een koekenpan. Voeg hier voor de smaak wat ui en kruiden aan toe. In een andere koekenpan fruit je een gesnipperd uitje en wat knoflook. Na een paar minuten kan de spitskool toegevoegd worden.

Bak dit nog een paar minuten door en meng daarna de spitskool met het gehakt. Verdeel de spitskool met gehakt over de wraps.