Spitskool bereiden

Rauw in salades

Spitskool bereiden kan op verschillende manieren. De spitskool kan bijvoorbeeld gekookt of gewokt worden. Hieronder volgen een aantal bereidingswijzen. Spitskool bereiden voor salades is redelijk snel gedaan. De meeste tijd gaat zitten in het wassen en snijden van de spitskool. Daarna kan de kool aan bijna iedere salade toegevoegd worden. Door gesneden spitskool te kopen, verkort je uiteraard de bereidingstijd.

Koken

Je kunt ook de spitskool bereiden door het te koken. De kooktijd is afhankelijk van hoe grof of fijn de spitskool gesneden is. Over het algemeen kook je de spitskool in 10 tot 15 minuten gaar. Tijdens het koken, kan een snufje zout toegevoegd worden voor de smaak.

spitskoolWokken

Wokken, ofwel roerbakken, is ook een goede manier. Door gebruik te maken van een wokpan (zeker als je een goede hebt op inductie), kun je op een snelle en makkelijke manier spitskool bereiden. Wokken heeft een aantal voordelen ten opzichte van koken. Zo gaat er minder smaak verloren en blijft de groente knapperig.

Bakken

Nog een manier van spitskool bereiden, is bakken in een koekenpan. De spitskool kan in olie of boter gebakken worden. Na ongeveer 4 minuten bakken, is de spitskool beetgaar. Kruiden kunnen naar eigen smaak toegevoegd worden.