Stamppot spitskool

2 Keer spitskoolstamppot

Stamppot spitskool en prei

Ingrediënten
5 middelgrote aardappelen
½ spitskool
1 dun preitje
2 eetlepels roomboter
half pakje crème fraîche
zout en peper

Stamppot spitskool

Bereidingswijze

Schil de aardappelen voor de stamppot spitskool met prei en kook ze. Snij de spitskool heel klein. Snij de prei in dunne ringetjes. Roerbak de groentes heel kort in de roomboter. Stamp de aardappelen, vermeng met de half rauwe groenten, crème fraîche en maak de stamppot spitskool met prei op smaak met peper en zout. Serveertip: combineer met vis in een mosterdsaus.

Stamppot spitskool met champignons en kerrie

Ingrediënten
5 middelgrote aardappelen
½ spitskool
½ bakje champignons
1 kleine ui
1 knoflookteentje
200 gram rookspekjes
½ theelepel kerrie
zout en peper
boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen voor de stamppot spitskool met champignons en kerrie en kook ze. Snipper de ui en fruit deze met de kerrie in de boter. Snij de spitskool klein en de champignons in plakjes. Roerbak eerst de kool, vervolgens de champignons en een uitgeperst teentje knoflook mee met de ui. Stamp de aardappelen en meng met het groentemengsel. De stamppot spitskool met champignons en kerrie op smaak maken met zout en peper. Serveertip: combineer met oosterse krokante kip.